Korzár 3/12/2012

03.12.2012 16:16

Muzikál Volajte ma Meggi má úspech

Amatérski herci zo Šariša prišli na scénu s ďalším muzikálom. Tento má názov Volajte ma Meggi a je inšpirovaný biblickou hriešnicou Máriou Magdalénou. Posledné vystúpenie v tomto roku si v nedeľu vychutnali práve Prešovčania.

PREŠOV. Divadelno-hudobno-videoprojektové predstavenie  s názvom Volajte ma Meggi malo premiéru v júni. V predstavení hrajú amatérski herci.

„Skupina ochotníkov sa nácvikom predstavenia zaoberá od mája 2011, keď sme vyhlásili kasting na herecké obsadenie. V predstavení účinkuje 25 hercov prevažne stredoškolského veku, niekoľko vysokoškolákov a dospelých,“ informovala režisérka predstavenia Katarína Pirohová.

Predstavenie je inšpirované biblickým príbehom Márie Magdalény. „No v našom predstavení sa nesnažíme o vernú rekonštrukciu jej života. Navyše, o faktoch z jej biografie dodnes diskutujú aj historici či teológovia a nevedia sa dohodnúť, ktorá žena z evanjelia to vlastne bola. Každopádne to bola žena, ktorá vo svojom živote zažila čosi zvláštne – ktosi jej dal nádej, že sa môže zbaviť svojej neslávnej minulosti, že môže prekonať predsudky, ktoré voči nej má spoločnosť a že ju niekto bude mať rád aj napriek jej chybám a zlozvykom,“ uviedla K. Pirohová.

Predstavenie o zamyslení

V predstavení sa striedajú dve dejové línie, čiže ide o divadlo v divadle.

Historickou dejovou líniou – príbehom nacvičovaného divadla – je vývoj udalostí po smrti Krista, keď ustráchaní apoštoli sedia za zatvorenými dverami a analyzujú uplynulé tri roky so svojím Učiteľom.

„Naším zámerom bolo pripraviť predstavenie nielen, no predovšetkým pre mladých ľudí, ktorí prehodnocujú zdedené názory a presvedčenie, v ktorom boli vychovaní, hľadajú seba i pravdu o svete a oťukávajú dôležitosť morálnych a mravných zákonov v spoločnosti,“ dodala režisérka.


Čítajte viac: https://presov.korzar.sme.sk/c/6623994/muzikal-volajte-ma-meggi-ma-uspech.html#ixzz2E0CR9wn1